Skip to content

SIMSONS

Primary Navigation

  • Hem
  • Restaurang
    • Restaurang
    • Meny Brunch
    • Meny Kväll
  • Vincafé
  • Bröllop
  • Om oss
    • Om oss
    • Carl Bodin Svensk
    • Om August Simsons
    • Jobba hos oss
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Vägbeskrivning
  • Boka bord
Proudly powered by WordPress | Theme: Rosa Lite by Pixelgrade.
  • Hem
  • Restaurang
  • Vincafé
  • Bröllop
  • Om oss
  • Kontakt
  • Boka bord

VI TAR MATEN PÅ ALLVAR

På Simsons Restaurang tar vi bröllopsmaten på allvar. Därför brukar vi sällan erbjuda våra gäster en fast meny att välja ifrån. Vi anpassar hellre meny och upplägg efter era egna favoritråvaror och önskemål. Kanske träffades du och din älskade på en räkfrossa? Då är det klart att vi ska ha räkor på menyn!
 
Nedan kommer dock ett förslag på lite olika upplägg och rätter som vi själva tycker om. Se det som diskussionsunderlag.

Vi har möjlighet att anpassa maten och servicen baserat på önskemål och budget. Vi erbjuder därför tre olika paket, i tre olika prisklasser. (notera att små förändringar kan ske beroende på säsong)

1. Gemytligt (525:-)

Förrätt (145:-)
Långlagrad Matjessill med rödlök, gräslök, dill, ägg och knäckebröd
eller
Crème Ninon med, krutonger, vispad Crème fraîche och gräslök

Varmrätt (265:-)
Kummelrygg med pepparrotsemulsion, betor, krispigt sidfläsk, färska örter och nypotatis
eller
Knaprig fläsksida med picklad rotselleri, sotad lök, ättiksemulsion och nypotatis

Dessert (105:-)
Jordgubbar med vaniljglass, kaksmulor och punschgrädde

2. Påkostat (595:-)

Förrätt (165:-)
Klassisk Skagenröra med smörstekt bröd, citron och dill
eller
Sparrissoppa med kallrökt lax, laxrom, dill och krispigt rågbröd

Varmrätt (305:-)
Drösad Torskrygg med blåmusselsås, rostad palsternackspuré, säsongsgrönsaker och färskpotatis
eller
Lammytterfilé med pommes Anna, sötsyrlig dillsky, svartpepparglacerade morötter och sommarkål

Dessert (125:-)
Rabarbercrème med rostad vit choklad, kardemummacrunch och vaniljglass

3. Lyx (795:-)

Förrätt (255:-)
Kalixlöjrom med rödlök, crème fraîche, citron och smörstekt toast
eller
Havskräftor från Käringön med vitlöksemulsion, vispat smör och nybakat bröd

Varmrätt (375:-)
Marulk med blomkålscrudité, blomkålspuré, ostronskivling, rom, rostad hummersås & färskpotatis
eller
Oxfilé med halstrad anklever, tryffelsky, picklad lök, murklor och potatis- & Västerbottensostterrine
 
Dessert (175:-)
Bavaroise på vit choklad och vinbärsblad med saltkanderade nötter, dulce, fläder och ängssyra

Kanapéer

Potatis med matjessill, gräslök och crème fraîche 22:-

Gazpacho 22:-

Skogschampinjon med tryffelemulsion och vallmo 27:-

Kavring med Västerbottensostcrème & lökmarmelad 27:-

Rågbröd med färskost, örter och rökt lax 32:-

Dadlar med getost och bacon 32:-

Råbiff med pepparrot, rödbeta och dijonmajonnäs 37:-

Potatischips med löjrom och gräddfil 42:-

Kex med anklevermousse och bär 42:-

Ostron med schalottenlöksvinegrette & citron 40:-

Svenska ostron med havtornsgranité 65:-

Dryck

Naturligtvis är drycken lika viktig som maten för en lyckad bröllopsmiddag. Vi erbjuder därför möjligheten att bestämma dryck beroende på vilken meny som slutligen väljs, allt i samråd med vår kunniga köksmästare och diplomerade sommelier Carl Bodin Svensk.
 
Lika viktigt är förstås att priset matchar plånboken. Därför erbjuder vi viner, öl och dylikt i många olika prisklasser

När menyn väl är satt diskuterar vi gärna tillsammans fram vilken dryck som ska serveras på just ert livs viktigaste dag.

HOTELL, VANDRARHEM ELLER STUGA? 
 
Det finns över 200 bäddar att hyra i olika prisklasser på ön och vi har gott samarbete med de allra flesta hotell och vandrarhem. Är en egen stuga mer i din smak, kan även många av dessa hyras.
 
För en bra överblick – gå in på länken… 

Boende

Här finns en massa olika alternativ.

VAD KOSTAR KALASET?

Priset per person kan variera mycket och det är egentligen bara upp till er att själva anpassa kvällen efter tycke, smak och plånbok.

Normalt brukar en fest totalt hamna på mellan 500-1500:-/p.p. beroende på upplägg, råvaru- och dryckesval. Dyrare viner och lyxig mat genererar en dyrare slutnota, och så vidare, enligt rådande logik.

För att ni ska kunna bilda er en uppfattning har vi en enkel räknemall. Här lägger ni själva in precis vad ni önskar ha för upplägg, samt får fram ett kuvertpris och ett totalpris.

Några frågor? – tveka inte att höra av er!

Maila oss på info@simsons.nu för en skarp offert!

VAD KOSTAR KALASET?

Priset per person kan variera mycket och det är egentligen bara upp till er att själva anpassa kvällen efter tycke, smak och plånbok.

Normalt brukar en fest totalt hamna på mellan 500-1500:-/p.p. beroende på upplägg, råvaru- och dryckesval. Dyrare viner och lyxig mat genererar en dyrare slutnota, och så vidare, enligt rådande logik.

För att ni ska kunna bilda er en uppfattning har vi en enkel räknemall. Här lägger ni själva in precis vad ni önskar ha för upplägg, samt får fram ett kuvertpris och ett totalpris.

Några frågor? – tveka inte att höra av er!

Maila oss på info@simsons.nu för en skarp offert!

 
 

SUGEN PÅ EN GRATIS LUNCH?

 
 
Det är inte alltid man fyller jämnt? Vi bjuder därför gärna dig på en gratis lunch! Är du intresserad mailar du oss på info@simsons.nu och bokar bord.
 
Uppge koden: JUBILAR
 
 
Får vi dessutom möjlighet att visa upp vår fina restaurang och berätta om vilka möjligheter vi har att anordna ditt födelsedagskalas bir vi extra glada.
 
 
Välkomna!


 
 

SIMSONS PRÄSTGÅRD

 
 
Vår restaurang ligger i vackra gamla Simsons Prästgård, byggd år 1877.
 
Simsons Prästgård har ett stort och ett lite mindre rum (Röda Rummet), en bardel, en veranda, en stor altan samt en fantastisk trädgård.
 
I dagsläget tar vi totalt 90 sittande gäster inomhus.
 
Stora bröllop fördelas enligt följande; 70 gäster i stora matsalen och ca 20 gäster i det angränsande Röda Rummet. (som även lämpar sig ypperligt som festlokal till mindre bröllop).
 
Röda Rummet transformeras sedan lätt till dansgolv när taffeln är bruten. Tillsammans med bra ljud och “Stora Discopaketet” är efterfesten en given succé!

 
 

 
 

PERSONLIG ELLER & KLASSISK VIGSEL?

 
 
Vare sig man gifter sig i kyrkan eller borgerligt, inomhus eller på en saltstänkt klippa har Käringön väldigt goda möjligheter för ändamålet.

 
 

Vill man vara i kyrkan så bokas det här:

 
 

Kyrkovigsel

 
 

Är det en borgerlig vigsel, i vår vackra trädgård eller på en klippa, man är ute efter kan man ta kontakt med sjökapten Jörgen Emanuelsson:

 

0705 – 90 13 87

 

eller

 

je@kustens.se

 
 

 
 

VÅRDAT ELLER VILDVUXET?

 
 
Blommor och dekoration
 
Vill du ha hjälp av oss med blomsterutsmyckningen, så finns det två vägar att gå.

 
 
Antingen så beställer vi brudbukett och blommor till brudnäbbar, bordsdekorationer m.m. från en blomsterhandel nära oss.

 
 
eller

 
 
Så går vi än mer lokalt och plockar av säsongens prakt på ön och i vår alldeles egna trädgård.
 
 
Valet är ert – det viktigaste för oss är att ni blir nöjda och får den inramning som just ni vill ha.

 
 

Hår och smink
 
Behöver ni hjälp med att fixa hår och make-up kan det finnas proffshjälp inom öns landsgränser: Hör av er till Lollo så fixar hon resten 0704 59 11 29.

 
 


 
 

DANSA I NEON!

 
 
Antingen så tar du med dig din Spotify-lista med DanceMania-classics och kopplar in. Vi har en anläggning (PA-system) att hyra, som får den mest stelbenta att gå igång.

 
 
Bokar du dessutom “Stora Diskopaketet” så förvandlas Röda Rummet till en inte alltför avlägsen släkting till Studio 54.

 
 
Men…

 
 
Vill gå all-in, då ser du till att vi bokar DJ Airtight – som har en gedigen kunskap i att få igång en fest – alltid med fokus på vad just DU vill ha.

 
 
Allt för att få denna kväll att bli just den förtrollade afton som du kan berätta om för barn och barnbarn om på ålderns höst.

 
 
Valet är ditt – Vi står beredda!

 
 

 

FÖRFEST ELLER BRUNCH?

 
 

Samling dagen innan med avslappnad grill i vår trädgård?
 
eller…
 
Lyxig brunch dagen efter!
 
 
Förfest – Att träffas för en enklare middag dagen innan bröllopet är ett trevligt sätt att samla gästerna och informera om morgondagens upplägg. Det är också ett perfekt tillfälle att hålla lite mer informella tal, för att avlasta talmängden under själva bröllopet.
 
 
Brunch – En dignande brunch dagen efter bröllopet är ett måste! Här landar såväl brudpar som gäster efter gårdagens emotionella resa. En perfekt möjlighet att öppna paket och se ut över vänskapskretsen som helt plötsligt har bildat nya livslånga vänskapsformationer?

 
 

Eller både och…

 
 

Ingenting är omöjligt hos oss!

 
 

Se till att maximera upplevelsen och gör helgen till en sådan som sent skall glömmas!

 
 

 

HAR NI BESTÄMT ER?

 

1. När ni och vi kommit fram till att just Simsons Restaurang & Käringön är platsen för er och er stora dag, då är det dags att boka.

 
 

    1. 2. Kontakta oss och undersök tillgängligheten för just det datum ni önskar gifta er. Är datumet ledigt så preliminärbokar ni det. Då håller vi datumet åt er i

      en månad.

 
 

    1. 3. Tillsammans skapar vi sedan ett översiktligt upplägg för ert bröllop samt ett kostnadsförslag.

 
 

    1. 4. När allt känns bra betalar in en depositionsavgift på ca 10% av kostnadsförslaget. På så sätt låser ni datumet och bekräftar bokningen för dagen D.

 
 

    1. 5. Planeringen av bröllopet sker sedan kontinuerligt och i samråd och genom dialog med oss.

 
 

    1. 6. Senast två veckor innan bröllopet återkommer ni med ett definitivt antal gäster.

 
 

    1. 7. Dagen D – Bröllopet.

 
 

    1. 8. Slutbetalning sker med kort eller via bankgiro i direkt anslutning till bröllopet, eller dagen efter.

 
 

Kontakta oss här!